Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Junior salám

Uzenina, masný výrobek. Vyrábí se z vepřového a hovězího masa, jiných přidaných masových směsí, mouky, barviv, aroma, bramborového škrobu. Důležitou součástí procesu je solení, které probíhá ve fázi mělnění masové hmoty. Poté se hmota tlačí do obalů, které odpovídají konečné velikosti výrobku. Junior salám obsahuje méně kořenících ingrediencí, tomu odpovídá jeho světle růžová barva, aroma i méně výrazná chuť. Konzumujeme jej samotný, nakrájený na tenká kolečka, společně s pečivem. Výborně se hodí pro přípravu salámových řízků, kdy strouhanka zvýrazní chuť tohoto salámu, stejně tak je vhodný pro přípravu některých druhů salátů, kdy po přidání majonézy, kyselého okurku, cibule vytvoříme skvěle chutnající pokrm.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Smaženky z polévkových nudlí

Smaženky z polévkových nudlí

Polévkové nudle uvaříme dle návodu. Slijeme, propláchneme studenou vodou, pokrájíme na kratší nudličky a dá...

Pochoutkové papriky

Pochoutkové papriky

Papriky omyjeme, zbavíme jader a podélně rozkrojíme. Salám nakrájíme na malé kousky, česnek oloupeme a prol...

Vepřové v míse

Vepřové v míse

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a paprikou. Cibuli, česnek, salám a párky po...

Hnízda ze salámu se sýrem

Hnízda ze salámu se sýrem

Olej rozpálíme na pánvi, na něm opečeme plátky salámu. Když salám opékáme, tak se zkroutí, neboli vytvoří j...

Rančerský salát

Rančerský salát

Salám, vejce vařené natvrdo a okurky nakrájíme na drobné kostičky a promícháme. Přidáme fazole v tomatě a j...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Junior salám Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře