Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Karmín

Karmín

Přidat na Pinterest
Také označováno jako E120, karmazín nebo košenila. Původem z Ameriky. Jedná se o červené barvivo, které se získává z brouků (červce nopálového). Ti se sbírají a musí dojít k okamžitému sušení, aby byl obsah červeného barviva co největší. Poté se brouci vaří a v procesu, kdy se přidávají chemické látky, se barvivo vysráží. Používá se k barvení potravin jako jsou marmelády, sladkostí a instančních potravin. Pro vegetariány je tato přísada nevhodná, protože je živočišného původu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře