Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kdouloň

Kdouloň

Přidat na Pinterest
Keř, pěstován pro své plody – kdoule. Původem ze Středozemí. Plody mají jasně žlutou barvu, velikostně i vzhledově jsou podobné jablku nebo hrušce. Obsahují pektin (při výrobě marmelád tak není nutné přidávat želírovací látky), vitamín B a C, draslík, fosfor, vápník, železo a zinek. Aroma nám může připomínat citrusy. Konzumovat se dají až po tepelné úpravě, protože syrové mají tvrdou slupku a dužina je suchá, nedá se polykat a dusí. Plody se zpracovávají do marmelád, želé, kompotů, ale také jsou vhodné na výrobu destilátů. pokud nechceme kdoule zpracovávat, skvěle nám poslouží jako odháněč hmyzu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře