Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Klementinka

Klementinka

Přidat na Pinterest
Ovoce, patří do skupiny mandarinek. Šlechtěná odrůda, která vznikla různým křížením středozemní mandarinky za vzniku velmi kvalitních plodů. Barva plodu je jasně oranžová, podobnost s běžnou mandarinkou je viditelná na první pohled – slupka je jakoby poseta drobnými dolíčky, dá se lehce oloupat. Po oloupání se jednotlivé dílky od sebe dají lehce oddělit, chuť je sladko kyselá až sladká, má charakteristické aroma. Obsahuje velké množství vitamínu C, B, ovocné cukry, draslík, fosfor, zinek a hořčík. Typickou vlastností klementinek je, že nemají jadérka. Konzumujeme je syrové nebo je můžeme využít k přípravě džusů, ozdobě zmrzlinových pohárů, dezertů, pudinků nebo jako přísadu do bílého jogurtu, k tvarohu apod.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře