Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kozí kýta

Kozí kýta

Přidat na Pinterest

Koza je teplokrevné jateční zvíře. Kýta z ní, tzv.zadní maso je světlejší barvy než maso skopové. Rozeznáte jej podle podkožního vaziva, které je značně lepkavé. Maso zapáchá kozinou, podobně jako kozí mléko nebo sýr, ale je lehce stravitelné, jemné a křehké. Pokud byste chtěli toto maso ochutnat, zajděte pro začátek do některé restaurace, kde jej mají v nabídce nebo pak přímo zavítejte na farmu, kde vám vybraný kus prodají. V běžné obchodní síti totiž kozí maso neseženete. Obáváte-li se typického zápachu, maso nakořeňte, zabalte do plátna a naložte do mléka. Nechte odležet a potom dále zpracujte. Kýtu můžete upéct vcelku a podávat se zelím a knedlíkem, naklepat a ugrilovat, připravit na smetaně, uvařit z ní guláš, zadělávat nebo smažit.

 

Zdroj obrázku: diytrade.com; tspoons.wordpress.com

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Smažená kozí kýta

Smažená kozí kýta

Očistené a na menšie kúsky nakrájané kozie mäso potrieme rozotretým cesnakom zo soľou. Obalíme v múke, vajc...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kozí kýta Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře