Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Krab

Krab

Přidat na Pinterest
Vodní živočich, korýš. Na těle má pět párů nohou, první pár je zakončen klepety. K dostání především vařený nebo na ledu, ale ve specializovaných prodejnách i živý. Maso je jemné, má charakteristickou chuť, kterou podpoříme kořením nebo omáčkou. Po uvaření je nutné vybrat obsah kraba. Nejdříve se odlamují nohy a klepeta, krunýř je nutno rozlousknout a dostat se tak k masu. Podobně se postupuje i s klepety. Kromě masa zde nalezneme i krabí pastu, která je zdrojem velkého množství minerálních látek, ale díky své intenzivní chuti a aroma je to pochoutka pouze pro opravdové nadšence. Pozor na jedovatý krabí žaludek. K bílému masu se výborně hodí pečivo, těstoviny nebo zelenina.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Omeleta s náplní z krabího masa

Omeleta s náplní z krabího masa

Vejce se smetanou a solí vymícháme do pěny. Krabí maso a nahrubo nakrájené houby osmahneme na másle, odstav...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Krab Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře