Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Macesová mouka

Vyrábí se rozemletím macesů, což jsou nekynuté chleby, které mají podobu placky. V procesu výroby macesů se používá pšeničná mouka a voda. Nejdůležitější je těsto zpracovat a placky opéct na pánvi po obou stanách do několika minut, než začne kynout. Toto speciální pečivo pochází z židovské kuchyně a peče se na židovský svátek Pesah, kdy se žádné jiné pečivo nesmí konzumovat a říká se mu "chléb vysvobození" či "chléb souznění". U nás jsou macesy k dostání v obchodech s racionální výživou, ale upéct si je můžete i sami. Využívá se k zahušťování omáček, také při dušení nebo pečení některých masitých jídel.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
hm, to jsem se toho dozvedel :-) ... a jak se, prosim, vyrabi macesy ?

cipisek 29. 01. 2011, 17:23

Thumb
Milý cipísku maces je pečivo z nekynutého těsta, pocházející z židovské kuchyně.Toto speciální pečivo se připravuje z vody a pšeničné mouky. Rychle se musí zpracovat na placky a upéct. Macesy se konzumují na židovský svátek Pesah a jsou považovány za "chléb vysvobození" či "chléb souznění".Vyzkoušet je můžete i Vy a obložit podle chuti jak je libo. A dejte vědět jak se povedly :). Děkuji

30. 01. 2011, 08:31

Facebook komentáře