Macesová mouka
Vyrábí se rozemletím macesů, což jsou nekynuté chleby, které mají podobu placky. V procesu výroby macesů se používá pšeničná mouka a voda. Nejdůležitější je těsto zpracovat a placky opéct na pánvi po obou stanách do několika minut, než začne kynout. Toto speciální pečivo pochází z židovské kuchyně a peče se na židovský svátek Pesah, kdy se žádné jiné pečivo nesmí konzumovat a říká se mu "chléb vysvobození" či "chléb souznění". U nás jsou macesy k dostání v obchodech s racionální výživou, ale upéct si je můžete i sami. Využívá se k zahušťování omáček, také při dušení nebo pečení některých masitých jídel.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2025, Railsformers s.r.o.
cipisek 29. 01. 2011, 18:23
30. 01. 2011, 09:31