Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Makronka (macaron)

Makronka (macaron)

Přidat na Pinterest

Piškotová placička, resp. mandlová pusinka, svým původem z Francie, známá již od dob renesance. Je vyráběna v různých příchutích (čokoládová, vanilková, kávová, banánová, malinová a další...), vždy dvě jsou slepovány zpravidla máslovým krémem také různých chutí. Zásadní je u této pochoutky užití cukrářských barviv - bývají dobarvovány velmi pestře. Tvar má být kulatý, s hladkým povrchem a sametovou texturou - zkrátka, musí se rozplývat na jazyku. Makronka je kultovní francouzskou delikatesou, dnes již k dostání také u nás ve vybraných pekařstvích, kavárnách a francouzských restauracích. Ve Francii nebo Japonsku jde o módní hit, na který se stojí fronty a makronky zde mají i své ,,butiky". S napětím se pak očekávají nové kolekce této delikatesy.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Maharadža

Maharadža

Na pomerančovou zmrzlinu v poháru položíme kompotovou hrušku a pokapeme ji alašem. Brusinky rozmícháme s tř...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Makronka (macaron) Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře