Malinový džus

Nápoj, vyrábí se lisováním zralých malin, což jsou plody ostružiníku maliníku Při bližším prozkoumání zjistíme, že se plod skládá ze spousty drobných kuliček, které mají charakteristickou červenou barvu. Obsahují velké množství šťávy a také antioxidantů. Konzumace malin má pozitivní účinky na náš organismus – hlavně při zánětlivých onemocněních, jako jsou problémy s průduškami nebo revma. Kromě čistících látek obsahují také hodně vápníku, hořčíku, vitamínu C, A, karoten a kyselinu salicylovou, která pomáhá snižovat horečku. Konzumace malin má také vliv na kvalitu našich vlasů a pleti (obsahují totiž dostatek biotinu). Nejkvalitnější džus je pak ten který obsahuje co nejméně konzervačních látek a velký podíl 100% šťávy, nejlépe chutná vychlazený. Pozor si však dávejme na častou konzumaci džusů – měli bychom náš pitný režim prokládat i čaji, minerální vodou apod., protože trvalé pití džusů by mohlo nepříznivě ovlivnit naši hmotnost. Výborně se hodí do míchaných nápojů.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář