Malinový ocet

Pravý malinový ocet se vyrábí z malinového vína. To se lisuje z malin, což jsou plody ostružiníku maliníku Při bližším prozkoumání zjistíme, že se plod skládá ze spousty drobných kuliček, které mají charakteristickou červenou barvu. Obsahují velké množství šťávy a také antioxidantů. Konzumace malin má pozitivní účinky na náš organismus – hlavně při zánětlivých onemocněních, jako jsou problémy s průduškami nebo revma. Kromě čistících látek obsahují také hodně vápníku, hořčíku, vitamínu C, A, karoten a kyselinu salicylovou, která pomáhá snižovat horečku. Konzumace malin má také vliv na kvalitu našich vlasů a pleti (obsahují totiž dostatek biotinu). V obchodech je běžně k dostání náhražka – ovocný ocet s malinovou dření. Výborně se hodí pro marinování masa, kterému tak propůjčí své aroma a nasládlou chuť.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář