Mandarinka

Mandarinka

Ovoce, řadíme ji mezi citrusové plody. Barva plodu je jasně oranžová, slupka je jakoby poseta drobnými dolíčky, dá se lehce oloupat. Po oloupání se jednotlivé dílky od sebe dají lehce oddělit, chuť je sladko kyselá až sladká, má charakteristické aroma. Obsahuje velké množství vitamínu C, B, ovocné cukry, draslík, fosfor, zinek a hořčík. Může obsahovat drobná jadérka, jejich množství závisí na druhu a také zemi původu. Konzumujeme je syrové nebo je můžeme využít k přípravě džusů, ozdobě zmrzlinových pohárů, dezertů, pudinků nebo jako přísadu do bílého jogurtu, k tvarohu apod.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.