Mangový džus

Nápoj, vyrábí se lisováním zralých plodů mangovníku. Velikostně se podobají velké hrušce. Barva se mění podle zralosti plodu od zelené přes žlutou až k červené. Je běžně dostání v našich obchodech, ale pozor na zralost (pokud se rozhodneme pro přípravu domácího mangového džusu). Zralé mango je po zmáčknutí měkké, může z něj vytékat šťáva. Pokud koupíme ještě nezralý plod, vyplatí se jej nechat doma dozrát. Před konzumací musíme plod oloupat, slupka je tvrdá. Dužina je sytě žlutá. Po rozkrojení narazíme na velkou zploštělou pecku, kterou musíme odstranit. Chuť zralého manga je příjemně kyselo sladká. Nejkvalitnější džus je pak ten který obsahuje co nejméně konzervačních látek a velký podíl 100% šťávy, nejlépe chutná vychlazený. Pozor si však dávejme na častou konzumaci džusů – měli bychom náš pitný režim prokládat i čaji, minerální vodou apod., protože trvalé pití džusů by mohlo nepříznivě ovlivnit naši hmotnost.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář