Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Myrta

Další názvy

Myrta obecná

Použití v kuchyni

Myrta se přidává hlavně do marinád na maso. Čerstvé listy je vhodné nasekat do dušených masových ragú. Mohou se také využít jako nádivka do drůbeže nebo divokých ptáků, ale nezapomeňte je před podíváním pokrmů vyjmout, protože v opačném případě riskujete, že se váš pokrm stane příliš hořký, než aby se dal konzumovat. Rozdrcené bobule pak slouží jako pikantní koření. Pro svou zajímavou nasládlou chuť se podobají jalovci.

Rady

Při grilování hoďte větvičku myrty na rozpálené dřevěné uhlí. Maso by poté mělo získat zvláštně kořeněné aroma.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře