Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Para ořechy

Para ořechy

Přidat na Pinterest
Označovány i jako juviové ořechy, jedná se o semena Juvie ztepilé, pochází z Jižní Ameriky. Plodem stromu je velká, kulatá tobolka a teprve až v ní se nachází oblíbené para ořechy. Ty obsahují velké množství olejů, vitamíny A, B, A, D, dále jsou zdrojem selenu, hořčíku, železa a také bílkovin. Konzumujeme je syrové, při koupi si dávejme pozor na čerstvost. Čerstvé para ořechy jsou bílé, ale pokud se barva přiblíží žluté, jsou již žluklé (mají v sobě velké procento tuků, které se rychle kazí). Díky látkám, které obsahují, mohou být nebezpečné pro alergiky. Pozitivně ovlivňují náš zdravotní stav – zlepšují paměť, mají vliv na nervovou soustavu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Ovocná vitamínová bomba

Ovocná vitamínová bomba

Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky a nakrájíme na kousky. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Para ořechy Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře