Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pepř kubebový

Pepř kubebový

Další názvy

Pepřovník kubebový, kubeba

Použití v kuchyni

Pepř kubebový je silnější a aromatičtější než pepř černý a liší se od něj také malou stopkou na bobuli. Využívá se hojně v indické a indonéské kuchyni, kde se s ním koření karí, různé pokrmy z ryb a rýže. Jako koření může být zaměněno s novým kořením, ale má výrazněji hořkou chuť. Využívá se taky jako přísada likérů a kořeněných paštik.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře