Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pistáciový olej

Pistáciový olej

Přidat na Pinterest
Lisuje se z pistácií, což jsou plody keře pistácie, původem z Asie. Oříšky jsou ukryty ve světlých skořápkách, na keři rostou v hroznech. V době zralosti skořápky podélně pukají, ale pokud jsou nepříznivé podmínky, k prasknutí nemusí dojít. Jádro se barevně pohybuje od žluté po zelenou, čím zelenější je, tím je kvalitnější. Pistácie mají charakteristickou nasládlou chuť, obsahují velké množství oleje, dále jsou zdrojem bílkovin, cukru, draslíku, hořčíku, vápníku, železa, zinku a selenu. Všechny tyto látky následně obsahuje i olej, ten využíváme k dochucení zeleninových salátů, dezertů. Barvou je tmavě zelený, silně aromatický. Při jeho konzumaci si musí dát pozor osoby alergické na ořechy – alergie se projeví i po konzumaci tohoto oleje.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jablečný salát s ořechy a hruškami

Jablečný salát s ořechy a hruškami

Vložte nakrájené kousky jablek a hrušek do citrónové šťávy a dejte na bok odležet. Smíchejte všechny přísad...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Pistáciový olej Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře