Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pitahaya

Pitahaya

Přidat na Pinterest
Plody kaktusu, původem z Ameriky, ale dnes už se pěstuje i v některých oblastech Asie. Slupka se barevně pohybuje od fialové přes žlutou až červenou. Pitahaya je velmi citlivá na poškození, snadno dojde k pomačkání a není tak příliš vhodná k převozu. Proto také není úplně běžně k dostání. Dužina je světlá a nachází se v ní černá semínka. Chuťově je trpká a připomíná angrešt spojený s melounem. Obsahuje vitamín C a vápník. Pro zvýraznění chuti je dobré pokapat dužinu limetkovou šťávou a následně vyjíst. Konzumují se čerstvé, ale v poslední době se na trhu objevily i šťávy z tohoto ovoce.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře