Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Plísňový sýr

Plísňový sýr

Přidat na Pinterest
Označení pro určité druhy sýra, které mají na povrchu nebo uvnitř přírodní plíseň. Ve výrobním procesu se používá mléko kozí, kravské, ale i ovčí, což se projeví na následné chuti a aroma. Rozlišujeme sýry camembertské a roquefortské. První typy mají plíseň na povrchu, ty druhé uvnitř. Po rozbalení sýra by měl vypadat chutně a k nakousnutí, aroma by se mělo být příjemné, stejně tak barva i konzistence sýra po rozkrojení. Plíseň plísňových sýrů je ušlechtilá a rozhodně bychom ji neměli zaměňovat za cokoliv jiného, co se u tohoto výrobku vyskytne. I tento druh sýra se může zkazit. Plísňové sýry jsou výtečnou pochoutkou pro všechny labužníky, báječně chutnají v kombinaci s pečivem a dobře vybraným jídlem samotné, ale i prošlé tepelnou (grilované) nebo jinou úpravou (nakládané) chutnají výborně

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Sýrová pomazánka s dijonskou hořčicí

Sýrová pomazánka s dijonskou hořčicí

Sýry a nakládané okurky nastrouháme na hrubo. V misce vymícháme pomazánkové máslo, žervé z kelímku, majonéz...

Brie pomazánka

Brie pomazánka

Všechny ingredience vložíme postupně do mašinky s nožem a vymícháme v pěnu.

Těstoviny s anglickou a sýrem

Těstoviny s anglickou a sýrem

Na oleji krátce orestujeme anglickou slaninu a poté přidáme zeleninu. Opékáme na mírném plameni tak dlouho,...

"Dánská" pěna

"Dánská" pěna

Všechny ingredience vyšleháme do hladké pěny. Dochutíme sladkou paprikou a pepřem. Zdobíme jarní cibulkou.

Sýrová omáčka s kukuřicí

Sýrová omáčka s kukuřicí

Sýr nastrouháme, nebo nakrájíme na drobno. Mléko uvedeme do varu a vsypeme hotovou jíšku. Za stálého míchán...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Plísňový sýr Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře