Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Raclette

Raclette

Přidat na Pinterest
Sýrový pokrm, původem ze Švýcarska. Jedná se o tavící se sýr, který se v polotekutém stavu pokládá na horké brambory, které zaručují, že i při konzumaci bude sýr stále rozteklý. Pokud si ale chceme raclette připravit doma, tak si musíme pořídit domácí gril s několika pánvičkami. Z jídla se tak stává společenská událost. Potřebujeme misky s rajčaty, sojovými klíčky, olivami, paprikou, kukuřicí, tuňákem, pórkem (fantazii a chuti se meze nekladou, mžete nachystat opravdu cokoliv). Dále kečup, křen, dresingy. Nezbytnou součástí je samozřejmě kvalitní sýr a pečivo nebo brambory. Brambory opékáme na horní ploše grilu, zatím co pod ním si zapékáme v pánvičkách ingredience dle chuti přikryté sýrem, který se pomalu roztéká. Když je zapečený podle našich představ, necháme směs sklouznout na bramboru nebo pečivo a společně se zeleninou je pokrm hotov.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře