Raclette

Sýrový pokrm, původem ze Švýcarska. Jedná se o tavící se sýr, který se v polotekutém stavu pokládá na horké brambory, které zaručují, že i při konzumaci bude sýr stále rozteklý. Pokud si ale chceme raclette připravit doma, tak si musíme pořídit domácí gril s několika pánvičkami. Z jídla se tak stává společenská událost. Potřebujeme misky s rajčaty, sojovými klíčky, olivami, paprikou, kukuřicí, tuňákem, pórkem (fantazii a chuti se meze nekladou, mžete nachystat opravdu cokoliv). Dále kečup, křen, dresingy. Nezbytnou součástí je samozřejmě kvalitní sýr a pečivo nebo brambory. Brambory opékáme na horní ploše grilu, zatím co pod ním si zapékáme v pánvičkách ingredience dle chuti přikryté sýrem, který se pomalu roztéká. Když je zapečený podle našich představ, necháme směs sklouznout na bramboru nebo pečivo a společně se zeleninou je pokrm hotov.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář