Rambutan

Rambutan

Také se označuje jako vlasaté cherry, původem z Malajsie. Plodem jsou tobolky, které tvarem připomínají Švestku. Po rozříznutí tuhé slupky se odkryje rosolovitá dužina světlé barvy a nejedlé semeno. Po ochutnání nám bude připomínat ananas křížený s meruňkou, chuť je jemně nakyslá, osvěžující. Přidává se do ovocných salátů, ale nejvhodnější je ke konzumaci samotný. Obsahuje z největší míry vodu a vitamín C. Ostatní látky jsou zanedbatelné. Zralý plod poznáme podle barvy, která je sytě vínová. Pokud jsou na plodu nějaké zelené skvrny, svědčí to o jeho nezralosti.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.