Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Rambutan

Rambutan

Přidat na Pinterest
Také se označuje jako vlasaté cherry, původem z Malajsie. Plodem jsou tobolky, které tvarem připomínají Švestku. Po rozříznutí tuhé slupky se odkryje rosolovitá dužina světlé barvy a nejedlé semeno. Po ochutnání nám bude připomínat ananas křížený s meruňkou, chuť je jemně nakyslá, osvěžující. Přidává se do ovocných salátů, ale nejvhodnější je ke konzumaci samotný. Obsahuje z největší míry vodu a vitamín C. Ostatní látky jsou zanedbatelné. Zralý plod poznáme podle barvy, která je sytě vínová. Pokud jsou na plodu nějaké zelené skvrny, svědčí to o jeho nezralosti.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře