Sladový výtažek

Získává se ze sladiny. To je označení pro rozmělněný slad, který byl povařen v pitné vodě. Sladina poté prochází procesem zahušťování, voda se odpařuje. Výtažky pak může dělat na potravinářské a ty, které se využijí v průmyslu. Potravinářské můžeme členit na tekuté, které mají konzistenci medu (hustá tekutina) a na práškovité. Obsahují velký podíl sacharidů, vitamín B, fosfor, sodík, železo. Sladový výtažek můžeme přidávat do čaje, využijeme jej např. při pečení perníků.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
V čaji si moc neumím představit, někdy se přemůžu a zkusím. Mě chutná s instantním špaldovým kafem s mlékem. V kaši se neosvědčil, strašně ji naředí.

KLara 04. 11. 2009, 12:21

Chybějící obrázek
Výtažek doporučuji do bílého jogurtu(lepší je si jej trochu naředit, aby se lépe rozmíchával. Vynikající je také smíchaný s vodou a citrónem...studený v létě osvěží a v zimě působí proti nachlazení.

Pavel 25. 01. 2012, 23:15