Špagety

Těstoviny, původem z Itálie, dnes běžně připravované po celém světě. Charakteristickým znakem je kulatý tvar na řezu, což je odlišuje od jiných nudlí (makarony apod.). Jsou vyrobeny se směsi mouky, vajec a vody, ale k dostání jsou i špagety bezvaječné. Nejlépe chutnají ve spojení se zeleninovou omáčkou, posypané kvalitním sýrem, ale i jen s kečupem vytvoří jedinečné jídlo, na kterém si pochutnají všichni milovníci těstovin. Jejich příprava je velice jednoduchá, vložíme je do osolené vroucí vody, přidáme trochu oleje a vaříme. Pozor na rozvaření špaget, stačí 8-10 minut. Poté propláchneme studenou vodou a můžeme podávat
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Urcite NEPROPLACHOVAT!!!!!!!!!!!!!!!!!

miv 08. 08. 2011, 19:22

Chybějící obrázek
proč neproplachovat ?

mario 29. 10. 2011, 16:49

Chybějící obrázek
protože to je pak hnusný

jira 07. 11. 2011, 19:45

Chybějící obrázek
a PROČ určitě neproplachovat????? .)

iva 31. 03. 2012, 12:38

Chybějící obrázek
Si to vyzkoušej a pochopíš. Propláchlý špagety pak už nechutnají tak, jak by měly. Oplachuješ třeba noky? Taky radím neoplachovat. Ztratí tak část chuti. Prostě jsou pak hnusný. :) Ale proti gustu...

verča 05. 04. 2012, 22:49

Chybějící obrázek
Proplachované špagety jsou opravdu ošklivé a když je máš potom jíst studené :(

nevim 23. 07. 2012, 18:28

Chybějící obrázek
Těstoviny se nikdy po uvaření neproplachují. A to z toho důvodu, že se na ně lépe "nabalí" omáčka.

Jack Russell 04. 10. 2012, 08:22

Chybějící obrázek
Já teda teěstoviny propláchnu aspoň jednou, není to sice úplně ono, ale jítst se to dá ne? :D. Špagety zase neproplachuji vůbec :) ik džy je to to stejné, tak špagety NEPROPLACHOVAT! :D

Lucy 06. 12. 2012, 11:14