Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Tokaj

Tokaj

Přidat na Pinterest

Nejznámnější vinařská oblast v severovýchodním Maďarsku zapsaná od r.2002 na seznamu UNESCO. V Tokaji jsou povoleny pouze bílé odrůdy, ze kterých se vyrábí vína suchá, polosuchá, polosladká i sladká. Tokajská vína ale produkují i jiné země, jako například  Slovensko, Německo nebo Austrálie. Tokajské přírodní sladké víno se vyrábí z velmi zralých bobulí vína a částečně zaschlých rozinek, nakažených ušlechtilou plísní šedou. Víno je vysoké kvality a v chuti a charakteru se odráží fakt, že půda v Tokaji je bohatá na vulkanické minerály. Řadí se mezi vína dezertní. U některých druhů se na etiketě uvádí také počet puten (jsou 2-5 putnová), krerý udává množství zaschlých bobulí (cibéb) přidávaných do moštu. Tokajské můžeme použít v kuchyni například při přípravě teplých ovocných dezertů.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Ovocné želé s bílým vínem

Ovocné želé s bílým vínem

Citrón dôkladne umyjeme a vytlačíme šťavu. Biele víno povaríme s vanilkou, škoricou, klinčekmi, citrónovou ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Tokaj Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře