Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Tomel japonský

Tomel japonský

Přidat na Pinterest
Jiným označením Kaki. Oranžový lesklý plod, velikostně se dá přirovnat jablku, tvarově pak rajčeti. Někdy se jeho barva může zdát až červená. Dužina je velmi měkká, proto je možné jej vyjídat lžičkou stejně jako kiwi. Slupku loupeme, ta není ke konzumaci vhodná. Kaki obsahuje vlákninu, fosfor, železo, hořčík, je rychlým zdrojem energie. V obchodě můžeme narazit na ještě nezralé plody, ty ale mají trpkou chuť, proto je lepší počkat si na ten správný chuťový zážitek. Bude nám připomínat broskve nebo meruňky, možná i mrkev. Dá se využít i k sušení, podobně jako u fíků nebo k výrobě džemu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře