Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Tonka fazole

Tonka fazole

Použití v kuchyni

Jedlé tonka fazole se používají k dochucování dezertů, likérů, čokolády, sladkých omáček, pudinků, panna cotty nebo zmrzliny. Nechávájí se vyvařit a vyluhovat, nebo se dájí najemno do pokrmu nastrouhat. Vůně je vanilkovomandlová a intenzivní, takže stačí použít šetrně.

Bohužel sehnat u nás jedlé tonka fazole není běžné a balení 100g stojí hruba 300 Kč.

(ty nejedlé fozolky se používájí v kosmetice a pro výrobu parfémů nebo vonných olejů.)

Rady

Pokud si děláte domácí vaječný likér, vhoďte do láhve i tonka fazoli.

 

Zdroj obrázku: lookfordiagnosis.com

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře