Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Třešňový džus

Třešňový džus

Přidat na Pinterest
Nápoj, který se lisuje ze zralých třešní, což je peckovité ovoce, které do Evropy přivezl z Malé Asie římský vojevůdce Lukkulus. V Evropě se toto ovoce velmi rychle uchytilo a dnes již známe přes tisíc druhů třešní, višní a sladkovišní v různých barevných variantách, od žlutých, přes růžové až temně červené. Dělí se na „chrupky“, to jsou třešně s pevnou dužinou a „srdcovky“, to jsou třešně s měkkou dužinou. V našich končinách se nejčastěji můžeme setkat s tmavě červenými třešněmi s měkkou dužinou. Třešně obsahují velké množství jódu, proto jsou vhodné pro nemocné se štítnou žlázou a bolestmi páteře. Obsahují i velké množství vitamínů C, E a B, vápníku, karotenu, železa, draslíku, hořčíku, fosforu, zinku a třísloviny. Nejkvalitnější džus je pak ten který obsahuje co nejméně konzervačních látek a velký podíl 100% šťávy, nejlépe chutná vychlazený. Pozor si však dávejme na častou konzumaci džusů – měli bychom náš pitný režim prokládat i čaji, minerální vodou apod., protože trvalé pití džusů by mohlo nepříznivě ovlivnit naši hmotnost.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Dortová třešňová poleva

Dortová třešňová poleva

Ve 130 ml třešňového nektaru rozmícháme cukr a přivedem k varu. Mezitím si v 10 - 20 ml nektaru rozmícháme ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Třešňový džus Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře