Zelený čaj

Čaj, původem z Číny. Výroba se datuje už od poloviny 17. století. Dříve se vyráběl pouze čaj zelený, ale větší poptávka po tomto příjemně chutnajícím nápoji vedla i k vymýšlení stále lepších technologií přípravy. Lístky čajovníku se nejdříve musí otrhat, pak se nechají zavadnout a rolují se. Tím se uvolňuje šťáva, dochází k různým biologickým procesům, ale nedochází k úplné oxidaci, jak je tomu např. u černého čaje, protože lístky se suší na pánvích a to zabrání probíhání procesu. Barva lístků se mění a uvolňují se látky, které mají vliv na chuť a aroma čaje. Při přelití lístků horkou vodou se zaschlá šťáva uvolní. Zelený čaj pozitivně ovlivňuje náš krevní oběh, pomáhá proti srdečním nemocem.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář