Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
žito

žito

Přidat na Pinterest
Obilovina, rozšířená především v Evropě a Rusku. Pěstuje se pro zrno, které se dále zpracovává. Většinou na mouku, ze které se následně peče chleba, ale také perníky. Těsto připravené z žitné mouky špatně kyne a roztéká se, proto se musí péct ve formě. Využívá se jako náhrada kávy, vyrábí se z něj dokonce alkohol (žitná whisky). Obsahuje lepek, který je ale jiného složení než u pšenice, minerální látky a určité množství prospěšných bílkovin.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře