Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
žitovec

žitovec

Přidat na Pinterest
Správným označením Tritikále, jedná se o obilovinu, která vznikla křížením pšenice a žita. Nejvíce se pěstuje v Evropě, USA a také v Austrálii. Charakteristickým rysem jsou velké klasy bez osin. Pro pěstování je oblíbený hlavně z důvodu lepší odolnosti vůči nepříznivým vlivům. Obsahuje větší množství bílkovin a i když se z něj v některých zemích připravuje těsto na pečení, u nás není žitovec v kuchyních příliš rozšířen. Vzniklé těsto je totiž méně pružné.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře