Žlutý meloun

Žlutý meloun

Jedná se o druh cukrového melounu, u nás běžně k dostání. Zemí původu je Asie. Je oválného tvaru, slupka je hladká, jemně zbrázděná rýhami, které dodávají melounu charakteristický vzhled. Po rozkrojení je uvnitř slabě žlutá až nazelenalá dužina a uprostřed se nacházejí světle žlutá jádra. Ty před samotnou konzumací odstraníme, což lze velice snadno udělat pomocí lžičky, poté odkrojíme slupku a můžeme podávat. Pokud máme zralý plod, vyznačuje se výrazným aroma a sladkou chutí, báječně se hodí do ovocných salátů, ale vynikající je také v kombinaci s některou zeleninou (např. salátovou okurkou).
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.