3x jinak kaše k snídani

Neexistuje nic lepšího, než začít nový den sladkou snídaní. A není vždy pravda, že co je sladké, není zdravé. Zkuste naše báječné tipy na neobyčejně lahodné snídaně.

#chefparade-siroky 

Ovesná kaše s mangem


Mango roste na stromě vysokém až 20 m. Vykvete na něm přes 4 miliony květů ročně, ale pouze z cca 25 000 květů se vyvine plod. Mangovník se však dožívá v průměru 100 let a má lahodnou chuť i aroma.


Má také dietetické a terapeutické účinky. V jednom mangu o hmotnosti 300 g se ukrývá denní dávka vitamínu A. Díky karotenoidům pomáhá našemu tělu zbavit se škodlivých volných radikálů i molekul, které mohou za stárnutí buněk.



Ovocná kaše s tvarohem

Broskve obsahují vitamín A, C a E, mají antioxidační účinky a prospívají především našemu srdci. Chrání totiž arteriální stěnu, zlepšuje činnost srdce a pomáhají udržet pravidelný srdeční rytmus.


Podporují činnost srdce především z toho důvodu, že obsahují nejméně tuků ze všech druhů ovoce. Také v nich najdete nejnižší obsah sodíku, jehož je pouhý 1 mg na 100 g. Broskve jsou snadno stravitelné, obsahují i rozpustnou vlákninu, která v trávícím traktu působí jako změkčovadlo.

Odlehčená rýžová kaše

Med je sladká tekutina, která prospívá i našemu zdraví, nejen našim chuťovým pohárkům. Včelky tento zlatý nektar sbírají z květů. Sbírají ale i medovici ze živých částí rostlin. V plástech pak med uskladňují a nechávají patřičně dozrát.

Díky vysokému obsahu cukrů má med konzervační účinky. Je tedy sám sobě konzervantem. Musíte si tedy dát pozor, abyste jej správně uskladnili. Med totiž z prostředí přijímá vlhkost. Musíte jej skladovat v uzavřených nádobách, nejlépe ze skla či keramiky, a uchovat je v suché a tmavé místnosti.
Pokud vám med zkrystalizuje, můžete jej v otevřené sklenici zahřát. Udělejte tak však ve vodní lázni, která bude o teplotě maximálně 45 °C. Pokud teplota medu přesáhne 50 °C, zničíte tím hodnotné a zdraví prospěšné látky.

#damejidlo-siroky 

přidejte na:

24. 04. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Super

Kiki 26. 11. 2021, 01:20