#chefparade-siroky
Ovesná kaše s mangem
Mango roste na stromě vysokém až 20 m. Vykvete na něm přes 4 miliony květů ročně, ale pouze z cca 25 000 květů se vyvine plod. Mangovník se však dožívá v průměru 100 let a má lahodnou chuť i aroma.
Má také dietetické a terapeutické účinky. V jednom mangu o hmotnosti 300 g se ukrývá denní dávka vitamínu A. Díky karotenoidům pomáhá našemu tělu zbavit se škodlivých volných radikálů i molekul, které mohou za stárnutí buněk.
Ovocná kaše s tvarohem
Broskve obsahují vitamín A, C a E, mají antioxidační účinky a prospívají především našemu srdci. Chrání totiž arteriální stěnu, zlepšuje činnost srdce a pomáhají udržet pravidelný srdeční rytmus.
Podporují činnost srdce především z toho důvodu, že obsahují nejméně tuků ze všech druhů ovoce. Také v nich najdete nejnižší obsah sodíku, jehož je pouhý 1 mg na 100 g. Broskve jsou snadno stravitelné, obsahují i rozpustnou vlákninu, která v trávícím traktu působí jako změkčovadlo.
Odlehčená rýžová kaše
Med je sladká tekutina, která prospívá i našemu zdraví, nejen našim chuťovým pohárkům. Včelky tento zlatý nektar sbírají z květů. Sbírají ale i medovici ze živých částí rostlin. V plástech pak med uskladňují a nechávají patřičně dozrát.
Kiki 26. 11. 2021, 01:20