5 důvodů, proč si zamilovat pečení ovocných buchet a koláčů

Buchty patří mezi stálice, které milují děti i dospělí. Se správným receptem je jejich příprava navíc velice jednoduchá a rychlá. Kromě jiného je zvládne i začátečník a v případě hrnkových receptů k nim nepotřebujete ani váhu!

1. UPEČETE JE BĚHEM CHVILKY5 důvodů, proč si zamilovat pečení ovocných buchet a koláčů

Toto tvrzení je sice pravda, ale neplatí u koláčů, které se vrství a musí se počkat, než zchladnou – to se pak doba přípravy může protáhnout na několik hodin. Nicméně základní recept na perník nebo bublaninu je opravdu velice snadný a rychle hotový. Zvládnete to i s pečením za 40 min.

2. JEDNODUCHÁ PŘÍPRAVA

Na buchtách se toho nedá moc zkazit. Většinou máte za úkol jen smíchat všechny suroviny dohromady, předehřát troubu na 175 stupňů a nechat je tam cca 30–45 min podle druhu zařízení. Takovou přípravu zvládne i začátečník, který chce potěšit své blízké sladkou tečkou.

3. SKVĚLÁ CENA/MNOŽSTVÍ

Pokud se staráte o děti, asi moc dobře víte, že nakrmit rodinu a nepřijít u toho hned o celý měsíční příjem může být velmi náročné. Jeden plech koláče dokáže nakrmit s přehledem větší rodinu na 2 dny. Díky tomu, že je vyroben pouze ze základních surovin, je ve výsledku levnější než kdejaké kupované sladké pečivo.

Skvělé na pečení takových dobrůtek je také to, že je upečete velmi rychle, takže i když nemáte zrovna nakoupeno, během půl hodiny můžete mít na stole večeři, svačinu nebo snídani.

4. VÝROBA ZE ZÁKLADNÍCH SUROVIN5 důvodů, proč si zamilovat pečení ovocných buchet a koláčů

K tomu, abyste upekli buchtu nebo bublaninu, nepotřebujete žádné profesionální cukrářské nástroje. Ve většině případů vám bude stačit mísa, vařečka, hrnek na odměřování surovin, plech s pečícím papírem a mixér v případě, že bude potřeba našlehat bílky.

5. DAJÍ SE UPÉCT Z ČEHOKOLIV

Poslední výhodou základních buchet je to, že do nich můžete přidat jakékoliv ovoce a vždycky to bude chutnat báječně. Kromě jablek, švestek nebo hrušek, které patří mezi stálice ovocných koláčků, tak můžete rozvinout svou fantazii a experimentovat.

OSVĚDČENÉ OVOCNÉ KOMBINACE:

  • Tvaroh a rozinky,
  • Švestka a skořice,
  • Lesní ovoce,
  • Rebarbora.

Vynechali jsme nějakou kombinaci, kterou máte nejraději? Podělte se s námi o vaše nápady!

přidejte na:
Šéfredaktor

24. 08. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář