Máte rádi italskou kuchyni? My také a proto jsme si pro vás připravili tyto lahodné těstovinové variace, které jistě potěší každého gurmána.
#tescoma-velmi-siroky
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a sýrem
Oregano podporuje imunitní systém a díky kyselině rozmarýnové má i silné antioxidační účinky. Je bohatým zdrojem vitamínu A, C, E a K, ale najdete v něm i vitamín B6, železo, hořčík, vápník i kyselinu listovou.
Působí jako silné antibiotikum, takže pomáhá chránit naše tělo před bakteriemi, houbami a dalšími mikroorganismy. Pomáhá s léčbou kožních problémů, zmírňuje menstruační bolesti a celkově osvěžuje organismus.
Zapečené těstoviny s brokolicí
Brokolice působí jako prevence rakoviny, posiluje nervový systém a díky vápníku a vitamínu K posiluje i kosti. V brokolici se skrývá obrovské množství luteinu, beta-karotenu, vitamínu C a karotenoidů. Proto ji můžeme označit za potravinu se silnými antioxidačními účinky. Jelikož obsahuje spoustu rozpustné vlákniny, zlepšuje zažívání a je skvělou součástí redukčních diet.
Těstovinový salát s hráškem
Hrášek má dostatek vitamínů, minerálních látek, bílkovin a nukleových kyselin, aby dodal energii nejen buňkám a tkáni, ale i našemu mozku. Navíc podporuje tvorbu svalové hmoty, vláknina prospívá zažívání a díky nukleovým kyselinám pomáhá regenerovat a omlazovat naše tělo.
Těstoviny s liškovou směsí
Lišky obecné bojují s různými typy bakterií, ale především s přemnoženou střevní bakterií Escherichia coli a zlatému stafylokoku. Tyto houby obsahují spoustu beta-karotenu, lykopenu, tokoferolu a vitamínu C. Chrání nás tak před nebezpečnými volnými radikály a celkově posiluje imunitu.
Italské těstoviny s pancettou
Chilli jsou díky vysokému obsahu vlákniny skvělou potravinou i pro diabetiky. Pokud se v jejich jídelníčku bude vyskytovat pravidelně, potřeba inzulínu bude klesat. Kapsaicin obsažený v chilli papričkách pomáhá likvidovat rakovinotvorné buňky.
Dokonce zvyšuje metabolismus až o 25 %, což zmírňuje nejen křeče a nadýmání, ale působí antibakteriálně a má podíl i na zvýšené produkci žluči a žaludečních šťáv. Díky tomu lépe strávíme tučnější jídla a strava se mnohem lépe rozloží.