5 způsobů, jak z vody vytvořit elixír zdraví

Voda, základ života! Je nejen základním nápojem, ale můžeme ji pomocí koření a přírodních přísad změnit na elixír, který zlepší vaši kondici i celkové zdraví. Přímo v kuchyni je máte několik, které k tomu můžete použít: 

Zázvor 
Zázvor známe jako účinný přírodní lék proti bolesti. Už po staletí se používá jako lék pro léčbu křečí, nevolnosti, nadýmání a špatného trávení. Zázvor má protizánětlivé a antivirové vlastnosti. 
TIP: Zázvor je velmi aromatický, proto si každý musí najít svůj vlastní poměr. Smíchejte zázvor s horkou vodou, aby se jeho chuť dobře absorbovala. Já piji zázvorový čaj na litry, vždy když trávím delší dobu v pohodlí svého domova. Určitě je to lepší než různé sladké a umělé limonády. 

Citron / Limetka 
Vitamin C, který citrony a limetky obsahují, je důležitý antioxidant - pomáhá tělu zbavit se volných radikálů. Zvyšuje se tím váš imunitní systém a pomáhá v boji proti infekcím. Pravidelná dávka vitaminu C vám pomůže se zažívacími potížemi. TIP: Smíchejte šťávu z ½ citronu v pitné vodě. Voda může být buď studená nebo vlažná. Pokud ji pijete ráno na lačno, doporučuji spíše vlažnou - teplou. V průběhu dne, kdy je vaše tělo už probuzené, klidně ho osvěžte pohárky svěží studené kombinace. 

Okurka 
Okurky nejsou dobré jen pro vaše oči a pokožku. Díky jejich vysokému obsahu vitamínů a minerálů z nich velmi dobře profitují i ​​vnitřní orgány. Okurky také pomáhají vylučovat z těla toxiny a jejich jemná chuť je perfektním doplňkem k studenému skleničce pitné vody. 
TIP: Plátky okurek (klidně i se slupkou) smíchejte s vodou. Semínka neodstraňujte, obsahují všechnu chuť. 

Máta 
Máta je bylina, která pomáhá při bolestech žaludku a při trávení. Snadno si ji můžete pěstovat i v pohodlí vašeho domova a užívat si její výhody každodenně. 
TIP: Smíchejte několik listů máty se studenou vodou. Listy můžete i žvýkat syrové nebo si udělejte mátový čaj. 

Skořice 
Není vůbec tajemstvím, že skořice napravuje špatné trávení. Reguluje hladinu cukru v krvi a pomáhá při rychlejším spalování tuků v těle. 
TIP: Přidejte špetku skořice do sklenice vody, promíchejte a nechte odstát pár minout. Před pitím opět promíchejte.
přidejte na:
Šéfredaktor

29. 04. 2015

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář