Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

7 potravin, které vás udrží FIT

Denně se vracíte z práce unavení a na návštěvu fitness už absolutně nemáte myšlenky? Problém není ve vaší práci, ale v tom, jak se stravujete. Sebenáročnější práce se dá ustát s úsměvem, že nevěříte? Zkuste do svého jídelníčku zařadit tyto potraviny a vyhnout se těžkým, tučným, nadýmavým a smaženým jídlům. Změnu pocítíte už po prvních několika dnech. 

1. Červená řepa
Mnozí lidé tuto potravinu nemají příliš v oblibě, jelikož si ji spojují s jídelnou ve školce či škole. Ovšem naše paní učitelky, vychovatelky a potažmo i kuchařky dobře věděly, proč nám ji nutí. Červená řepa je dokonalým zdrojem energie. Dokáže nám pomoct dokonce více než káva. 

2. Losos
Losos je jednou z nejoblíbenějších ryb a měl by být součástí jídelníčku každého člověka. Losos (stejně jako jiné ryby) obsahuje rybí tuk a Omega-3 mastné kyseliny. Tyto látky jsou pro lidské tělo velmi prospěšné, napomáhají například s výstavbou svalové hmoty.


3. Borůvky
Tyto malé sladké kuličky jsou úžasným pomocníkem přirozené lidské imunity, protože snižují zánětlivé reakce těla. Čerstvé borůvky však nejsou dostupné celoročně, avšak stejné účinky mají i borůvky sušené či mražené.

4. Řeřicha
Pod tímto téměř jazykolamem se skrývá téměř zázračná rostlinka. Studie totiž prokázaly, že velmi snižuje opotřebení kloubů a riziko DNA.   

5. Hořká čokoláda
Kdo by rád nemlsal a co teprve, když je to vlastně zdravé? Hořká čokoláda, tedy čokoláda s obsahem kakaa alespoň 60%, dodává energii a pomáhá s růstem svalů, takže je ideální v kombinaci se sportem.

6. Med
Konzumace medu pomáhá stabilizovat hladinu krevního cukru a inzulínu. Obrovskou výhodou je, že jej můžete použít jako sladidlo do čaje či ho zamíchat do ovesných vloček, které si dáváte ráno k snídani. 

7. Granátové jablko
Granátové jablko je obrovským zásobníkem antioxidantů, které napomáhají mozkové činnosti a paměti. Aktivní sportovci navíc ocení pomoc s regenerací svalů.

I vy můžete být plní energie, stačí jen přemýšlet nad tím, čím se krmíte!

Fotogalerie

Barbora Šumná

22. 01. 2015

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře