7 potravin, které vás udrží FIT

Denně se vracíte z práce unavení a na návštěvu fitness už absolutně nemáte myšlenky? Problém není ve vaší práci, ale v tom, jak se stravujete. Sebenáročnější práce se dá ustát s úsměvem, že nevěříte? Zkuste do svého jídelníčku zařadit tyto potraviny a vyhnout se těžkým, tučným, nadýmavým a smaženým jídlům. Změnu pocítíte už po prvních několika dnech. 

1. Červená řepa
Mnozí lidé tuto potravinu nemají příliš v oblibě, jelikož si ji spojují s jídelnou ve školce či škole. Ovšem naše paní učitelky, vychovatelky a potažmo i kuchařky dobře věděly, proč nám ji nutí. Červená řepa je dokonalým zdrojem energie. Dokáže nám pomoct dokonce více než káva. 

2. Losos
Losos je jednou z nejoblíbenějších ryb a měl by být součástí jídelníčku každého člověka. Losos (stejně jako jiné ryby) obsahuje rybí tuk a Omega-3 mastné kyseliny. Tyto látky jsou pro lidské tělo velmi prospěšné, napomáhají například s výstavbou svalové hmoty.


3. Borůvky
Tyto malé sladké kuličky jsou úžasným pomocníkem přirozené lidské imunity, protože snižují zánětlivé reakce těla. Čerstvé borůvky však nejsou dostupné celoročně, avšak stejné účinky mají i borůvky sušené či mražené.

4. Řeřicha
Pod tímto téměř jazykolamem se skrývá téměř zázračná rostlinka. Studie totiž prokázaly, že velmi snižuje opotřebení kloubů a riziko DNA.   

5. Hořká čokoláda
Kdo by rád nemlsal a co teprve, když je to vlastně zdravé? Hořká čokoláda, tedy čokoláda s obsahem kakaa alespoň 60%, dodává energii a pomáhá s růstem svalů, takže je ideální v kombinaci se sportem.

6. Med
Konzumace medu pomáhá stabilizovat hladinu krevního cukru a inzulínu. Obrovskou výhodou je, že jej můžete použít jako sladidlo do čaje či ho zamíchat do ovesných vloček, které si dáváte ráno k snídani. 

7. Granátové jablko
Granátové jablko je obrovským zásobníkem antioxidantů, které napomáhají mozkové činnosti a paměti. Aktivní sportovci navíc ocení pomoc s regenerací svalů.

I vy můžete být plní energie, stačí jen přemýšlet nad tím, čím se krmíte!
přidejte na:
Šéfredaktor

22. 01. 2015

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář