Biftek s bernskou omáčkou

Na dvě porce budeme potřebovat:

  • 2×200g svíčkové ze středu (úhledné válečky z prostředku svíčkové)
  • 1 žloutek
  • 1 dcl bílého vína
  • 1 dcl bílého vinného octa
  • 4 snítky čerstvého estragonu
  • 2 šalotky nebo menší cibule
  • 100 g másla
  • hrubě mletý černý pepř
  • sůl

Maso z obou stran osolíme a opepříme. Na rozpálenou pánev nalijeme trochu oleje a svíčkovou ze všech stran opečeme. Přendáme ji na plech a v troubě rozpálené na 200 °C pečeme 4 minuty. Poté svíčkovou vyndáme a přikrytou necháme odpočívat. Zatímco se maso připravuje, si do hrnce nalijeme víno, vinný ocet, přidáme šalotku a čerstvý estragon. Vše vaříme, dokud nezbude polovina původního objemu. Následně si rozpustíme máslo, které poté přidáváme do rozmíchaného žloutku. Vzniklou emulzi dochutíme šalotkou, jemně nasekanými lístky ze zbylého estragonu, pepřem a solí. Tak získáme bernskou omáčku. Dobrou chuť!
přidejte na:
Šéfredaktor

11. 07. 2013


Další články

Přidat komentář