Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Biftek s bernskou omáčkou

Na dvě porce budeme potřebovat:

  • 2×200g svíčkové ze středu (úhledné válečky z prostředku svíčkové)
  • 1 žloutek
  • 1 dcl bílého vína
  • 1 dcl bílého vinného octa
  • 4 snítky čerstvého estragonu
  • 2 šalotky nebo menší cibule
  • 100 g másla
  • hrubě mletý černý pepř
  • sůl

Maso z obou stran osolíme a opepříme. Na rozpálenou pánev nalijeme trochu oleje a svíčkovou ze všech stran opečeme. Přendáme ji na plech a v troubě rozpálené na 200 °C pečeme 4 minuty. Poté svíčkovou vyndáme a přikrytou necháme odpočívat. Zatímco se maso připravuje, si do hrnce nalijeme víno, vinný ocet, přidáme šalotku a čerstvý estragon. Vše vaříme, dokud nezbude polovina původního objemu. Následně si rozpustíme máslo, které poté přidáváme do rozmíchaného žloutku. Vzniklou emulzi dochutíme šalotkou, jemně nasekanými lístky ze zbylého estragonu, pepřem a solí. Tak získáme bernskou omáčku. Dobrou chuť!
Barbora Šumná

11. 07. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře