Na dvě porce budeme potřebovat:
- 2×200g svíčkové ze středu (úhledné válečky z prostředku svíčkové)
- 1 žloutek
- 1 dcl bílého vína
- 1 dcl bílého vinného octa
- 4 snítky čerstvého estragonu
- 2 šalotky nebo menší cibule
- 100 g másla
- hrubě mletý černý pepř
- sůl
Maso z obou stran osolíme a opepříme. Na rozpálenou pánev nalijeme trochu oleje a svíčkovou ze všech stran opečeme. Přendáme ji na plech a v troubě rozpálené na 200 °C pečeme 4 minuty. Poté svíčkovou vyndáme a přikrytou necháme odpočívat. Zatímco se maso připravuje, si do hrnce nalijeme víno, vinný ocet, přidáme šalotku a čerstvý estragon. Vše vaříme, dokud nezbude polovina původního objemu. Následně si rozpustíme máslo, které poté přidáváme do rozmíchaného žloutku. Vzniklou emulzi dochutíme šalotkou, jemně nasekanými lístky ze zbylého estragonu, pepřem a solí. Tak získáme bernskou omáčku. Dobrou chuť!