Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Biftek s gremolátou

Na dvě porce potřebujeme:

  • 2×200g hovězí svíčkové ze středu (úhledné válečky z prostředku svíčkové)
  • 150 ml drůbežího vývaru
  • bobkový list
  • snítka rozmarýnu
  • 3 stroužky česneku
  • malá cibule
  • kapary ve slaném nálevu
  • 1 citrón
  • 2 snítky hladkolisté petrželky (nebo kudrnky)
  • 3 lžíce kvalitního panenského olivového oleje
  • 400 g uvařených malých brambor ve slupce
  • oříšek másla
  • hrubě mletý černý pepř
  • sůl
  • slunečnicový olej
Rozpálíme pánev, špalíčky svíčkové obalíme v hrubě namletém pepři a soli. Opatrně je opékáme ze všech stran, dokud nezhnědnou. Poté přidáme cibulku, česnek, snítka rozmarýnu, 2 bobkové listy, podlijeme vývarem a uvedeme do varu. Svíčkovou stále obracíme, aby se prohřála z obou stran. Vaříme asi 2 minuty, poté přidáme oříšek másla a odstavíme. Nasekáme si petrželku, přidáme kůru z citronu a najemno nasekané kapary. Vše promícháme s olivovým olejem, tím získáme gremolátu. Na další pánvi si osmažíme na másle rozpůlené uvařené brambory ve slupce. Brambory osolíme a při nízké teplotě prohříváme, dokud nebudou zlatavé. Následně na hotové brambory podáváme svíčkovou, polijeme přecezeným vývarem a posypeme gremolátou. Dobrou chuť! 



Barbora Šumná

15. 07. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře