Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Biftek s gremolátou

Na dvě porce potřebujeme:

  • 2×200g hovězí svíčkové ze středu (úhledné válečky z prostředku svíčkové)
  • 150 ml drůbežího vývaru
  • bobkový list
  • snítka rozmarýnu
  • 3 stroužky česneku
  • malá cibule
  • kapary ve slaném nálevu
  • 1 citrón
  • 2 snítky hladkolisté petrželky (nebo kudrnky)
  • 3 lžíce kvalitního panenského olivového oleje
  • 400 g uvařených malých brambor ve slupce
  • oříšek másla
  • hrubě mletý černý pepř
  • sůl
  • slunečnicový olej
Rozpálíme pánev, špalíčky svíčkové obalíme v hrubě namletém pepři a soli. Opatrně je opékáme ze všech stran, dokud nezhnědnou. Poté přidáme cibulku, česnek, snítka rozmarýnu, 2 bobkové listy, podlijeme vývarem a uvedeme do varu. Svíčkovou stále obracíme, aby se prohřála z obou stran. Vaříme asi 2 minuty, poté přidáme oříšek másla a odstavíme. Nasekáme si petrželku, přidáme kůru z citronu a najemno nasekané kapary. Vše promícháme s olivovým olejem, tím získáme gremolátu. Na další pánvi si osmažíme na másle rozpůlené uvařené brambory ve slupce. Brambory osolíme a při nízké teplotě prohříváme, dokud nebudou zlatavé. Následně na hotové brambory podáváme svíčkovou, polijeme přecezeným vývarem a posypeme gremolátou. Dobrou chuť! 



Barbora Šumná

15. 07. 2013


Přidat komentář

Facebook komentáře