Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bramborová kaše stokrát jinak

Miluji bramborovou kaši, jen se musí správně připravit, žádné šizení. Proto také místo mléka preferuji smetanu, nikdy nezapomenu dát do ní kus másla... Ale aby vždy chutnala jinak, lze kaši vylepšit i tak, že do ní vmíchám např. smaženou cibulku. Když není smažená, může být i sušená, jen je třeba ji mít dostatečně namočenou (a lépe v teplém mléce než v teplé vodě). Jindy zase jarní cibulku a šunku nakrájenou na malé kousky. A takto lze vlastně přidat cokoli.

Ajaja

13. 06. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Výborná je se sušenými,povařenými a podušenými houbami, vmíchanými do kaše.

13. 06. 2010, 13:08

Ajaja
nebomladý jarní hrášek...

Ajaja 13. 06. 2010, 19:15

Thumb
Kamrádka mi poradila dát na dvě porce jeden malý trjúhelníček smetanového, ne jiného, taveného sýra. Zkusil jsem - kaši zjemní, chuť nezmění.

Jakub 01. 07. 2010, 11:33

Ajaja
A to zní zajímavě...

Ajaja 03. 07. 2010, 05:52

Thumb
Tavený sýr přidávám vždy, nejlépe kvalitní smetanový a to zhurba stejné množství jako másla. Zkuste a uvidíte.

:) 07. 09. 2010, 14:35

Facebook komentáře