Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Brambory a jejich příprava

Chceme-li rychleji uvařit brambory, přidáme do vody lžičku prášku do pečiva. Pokud nevlastníme robot můžeme brambory na bramborák umlet na masovém strojku. Místo smažení můžeme bramborákové těsto nalít na pekáč a upéct v troubě. Pokud vaříme brambory ve slupce, snadněji je oloupeme, když je po scezení přelijeme studenou vodou. Nové brambory snadněji oškrábeme, když je předem namočíme do slané vody. Opečené brambory budou křupavější a křehčí, když je před smažením poprášíme hrubou moukou.

Hloušková

25. 08. 2011


Přidat komentář
hOJSADLO
ještě jedna finta jak snadno oloupeme brambory vařené ve šlupce - před vařením každou bramboru lehce nařízneme po obvodu(po rovníku), po uvaření bramboru vložíme na několik vteřin do vody z ledem a slupku lehce sloupneme.

hOJSADLO 26. 08. 2011, 12:03

Facebook komentáře