Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Brambory a jejich příprava

Chceme-li rychleji uvařit brambory, přidáme do vody lžičku prášku do pečiva. Pokud nevlastníme robot můžeme brambory na bramborák umlet na masovém strojku. Místo smažení můžeme bramborákové těsto nalít na pekáč a upéct v troubě. Pokud vaříme brambory ve slupce, snadněji je oloupeme, když je po scezení přelijeme studenou vodou. Nové brambory snadněji oškrábeme, když je předem namočíme do slané vody. Opečené brambory budou křupavější a křehčí, když je před smažením poprášíme hrubou moukou.

Hloušková

25. 08. 2011

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
hOJSADLO
ještě jedna finta jak snadno oloupeme brambory vařené ve šlupce - před vařením každou bramboru lehce nařízneme po obvodu(po rovníku), po uvaření bramboru vložíme na několik vteřin do vody z ledem a slupku lehce sloupneme.

hOJSADLO 26. 08. 2011, 12:03

Facebook komentáře