Buchta - rychlý, skvělý a levný dezert

Občas si ten život musíme něčím osladit. A proč bychom si jej neosladili typickou buchtou na plech? Je to rychle hotové, můžete si připravit spoustu variant, potřebujete k tomu jen pár surovin, takže ani finančně to není náročné. Jsou tak dobré, že po upečení se po ní doslova “slehne zem”.

Americká banánová buchta

Recept zde:

Banány se přidávají do moučníků, koláčů, můžete z nich připravit i koktejly, palačinky či bábovky. Používají se i k dozdobení pohárů, sladkých chlebíčků, ovocných špízů a můžete je přidat i do marmelád a pudinků. Lze je flambovat, grilovat, smažit, péct či zapékat nebo si na nich můžete pochutnat jen tak bez příkras.



Buchta s angreštovým pudinkem

Recept zde:

Angrešt nebo také srstka je trnitý keř, který najdeme volně v přírodě nebo si jej můžeme i sami vypěstovat. Plody jsou oválného, kulovitého tvaru a mají světle zelené nebo vínové zbarvení. Angrešt obsahuje vitamín B, C a E.


Pokud jsou plody nachově zbarvené, jsou přezrálé a používají se jen na přípravu džemu. Můžeme jej použít na přípravu omáček, džusů, džemů, salátů či koláčů. Perfektně se hodí k masu, uzeninám, mořským plodům a rybám.

Buchta snů

Recept zde:

Kakao je prášek, který se získává ze semen kakaovníku - kakaových bobů. Kakao je základní surovinou pro výrobu čokolády. Pokud není oslazené, chutná hořce. Proto se používají jen upravené varianty kakaa jako například holandské kakao. Tento kakaový prášek posiluje imunitu, pomáhá proti únavě a křečím v končetinách a pozitivně ovlivňuje psychickou pohodu a celkový výkon organismu.



Kokosová buchta - rychlík

Recept zde:

Kokosová moučka je vlastně klasický sypaný kokos, akorát jinak pojmenovaný. Pokud si jej chcete koupit v obchodě, mají tam jen hrubě nasekaný. Kokosová moučka je pravděpodobně jemně nasekaný kokos.


Pod názvem kokosová moučka bychom si tedy měli představit drcený či sekaný kokos. Kokosová moučka se používá především v asijské kuchyni a přidává se do omáček a polévek, které tak skvěle zahustí, nebo ji můžete přidat do moučníků či vánočního cukroví.

Ananasová buchta

Recept zde:

Ananas řadíme mezi tropické ovoce. Jedná se o plod ananasovníku chocholatého a pěstuje se v oblastech kolem rovníku. Až z 90 % je tvořen vodou, obsahuje i vitamín A, B a C a najdete v něm i vápník, železo, draslík a fosfor. Navíc obsahuje i enzym bromelin, jenž pomáhá zlepšovat trávení, neboť dokáže odbourávat bílkoviny. Proto se také používá jako doplněk stravy při redukci tělesné hmotnosti.





přidejte na:

11. 10. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář