Bylinky, které vám připraví poklidné spaní, druhý díl

Kvalitní spánek je velice důležitý, pokud chceme, aby naše tělo v průběhu bdění správně reagovalo. Nedostatek Bylinky, které vám připraví poklidné spaní, druhý dílspánku narušuje schopnost soustředění, podporuje vznik migrén, brání regeneraci a vzbuzuje v těle stres. Jak ale usnout, když nám to naše hlava nechce dovolit? To se dozvíte v našem druhém díle o uklidňujících bylinkách.
V prvním díle našeho mini seriálu jsme se bavili o síle meduňky a kozlíku. Tentokrát se zaměříme na další tři bylinky, které vám při namíchání uleví od psychického nepohodlí a připraví půdu pro kvalitní spaní.
DALŠÍ BYLINKY PRO DOBRÝ SPÁNEK
Třezalka tečkovaná
Třezalku poznáte podle žlutých květů a výšky kolem jednoho metru. Velice hezky snižuje pocit úzkosti, podráždění a apatie. Díky svým zklidňujícím účinkům má blahodárný vliv na centrální nervový systém a doporučuje se právě Bylinky, které vám připraví poklidné spaní, druhý dílproto i na nespavost. Třezalku tečkovanou můžete koupit v podobě čaje, kapek i pilulek. 
Není vhodná pro děti, kojící maminky a ženy v menopauze. Vyhnout by se ji měli i lidé s poškozenými ledvinami, játry a kardiaci.
Mučenka pletní 
Mučenka pletní má krásné fialové květy a je od pradávna používaná v přírodním léčitelství. Má silné tišící účinky, dokáže zklidnit napětí a uvolnit stres. Právě kvůli tomu se používá při řešení nespavosti, poruch s usínáním, včetně přerušovaného spánku. Velmi účinná je i v případě křečí, migrén, astmatu nebo kožních problémů.  Najdete ji ve formě čajů, kapek nebo prášků.
Mučenka není vhodná pro kojící maminky a jedince užívající antidepresiva, se kterými by mohla bylinka špatně reagovat.
MateřídouškaBylinky, které vám připraví poklidné spaní, druhý díl
Poslední bylinka, na kterou se dnes zaměříme, je mateřídouška. Ta se nejčastěji používá při problémech spojených s trávením a dýchacím systémem. Lidé ji mají rádi pro její protizánětlivé účinky a schopnosti navodit psychickou pohodu.
Mateřídoušku můžete použít i k vnějšímu použití. Její obklady pomáhají hojit drobná kožní poranění a odstraňují z pokožky lupy. Vyzkoušet ji můžete ve formě čaje nebo oleje, který se poté dává do aroma lampy. V takovém případě se skvěle hodí dát dohromady s levandulí.
Vyhnout by se ji měly těhotné a kojící ženy.

přidejte na:
Gabriela

08. 01. 2021

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář