Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Čaje pro krásu a zdraví

59837_small

Ano čtete dobře,  nejsou čaje jen pro chuť a zdraví, ale i na krásu!
V krátkosti co a v jakém období pít:
6. ledna        - 21. března - kopřivový čaj
22. března   -   6. dubna -  čaj z kořene kostivalu lékař.
6. dubna       - 21. června - čaj z máty peprné
22. června    -   6. července - čaj z kořene pampelišky
6. září           -  21. září - čaj z řebříčku obecného
22. září         -    6 . října - čaj z kořene kozlíku lékař.        
21. prosince  -  21. prosince  - čaj ze zeměžluči
22. prosince  -    6. ledna - čaj z kořene ibišku a proskurníku lék.
Těchto několik bylin je balzámem pro tělo. Brzy sami poznáte že na tom něco je,  uvidíte, že se cítíte daleko lépe a šťastnější.
Čaje spaříme, přikryjeme asi na 10 max. 15 minut a pijeme teplý, pouze proskurník lékařský se pije studený!
Jako pomůcka je dobré si to zapsat do kalendáře, jelikož v uvedená data mají uvedené byliny nejvyšší účinek.
Nejtěžší je důslednost...
Ještě připomenu že zelený čaj je významným pomocníkem při hubnutí. Povzbuzuje, čistí tělo od toxinů, urychluje metabolismus.
Převzato z Bylinkáře našich babiček, částečně vlastní zkušenosti.



Fotogalerie

Roxana

22. 01. 2012

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře