Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Čajítko

K čemu vše může posloužit ? Třeba i k uvaření dobré omáčky. Vždyť to znáte - svíčková bez koření není svíčková. Kdo ale má lovit všechny ty kuličky pepře, nového koření, jalovce... Když je dáme do čajítka, máme vystaráno.

Fotogalerie

Ajaja

25. 05. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Dávám ti za pravdu. Též používám.

25. 05. 2010, 23:11

Ajaja
Jj - naplním, ponořím, po uvaření vyndám, vysypu, omylu čajítko a je hotovo....

Ajaja 26. 05. 2010, 16:56

Robin Bortlík
Kurdec, tohle me nikdy nenapadlo. A pravdou je ze rozkousnuty pepr mi dokaze jidlo pekne pokazit. Od ted, uz zadny pepr a nove koreni v polevce :)

Robin Bortlík 27. 05. 2010, 15:48

Ajaja
No právě, nebo taky rozmixovaný v omáčce... ani to není nic moc. Dnes už čajítko používám běžně, třeba i u hovězího vývaru, byť ten cedím tak jako tak....

Ajaja 28. 05. 2010, 05:02

Thumb
A na čaj existuje ždímačka čajových sáčků

28. 05. 2010, 20:29

Ajaja
Tak to já ždímám pytlík od čaje tak, že jej dám na lžičku, otočím kolem něj nit a utáhnu... :-))

Ajaja 01. 06. 2010, 10:44

Robin Bortlík
A víte jak zalít čaj tak, aby vám v pytlíkku nezustal vzduch a ten sáček neplaval nahoře? Nejprve do hrníčku nalejte vodu a potom pomalu vložte sáček čaje tak, aby voda,která sáček smáčí, vytlačovala vzduch vzhůru ze sáčku ven.

Robin Bortlík 01. 06. 2010, 12:34

Ajaja
Tak tím jsem si dosud hlavu nelámala - dám sáček do konvičky, zaliju vodou a nalévám a piji, nalévám a piji...:-))

Ajaja 03. 06. 2010, 18:59

Facebook komentáře