Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pečené filátko z candáta s fazolkami

Ingredience:
  • filét z candáta
  • cibuli
  • zelené fazolky 
  • niva
  • citron
  • máslo
  • mouka
  • sůl
  • bílý pepř 
  • smetana na vaření
  • vařené brambory
Kůži ryby jemně nařízneme, aby se nám ryba nezkroutila. Poté opepříme bílým pepřem. Filét osolíme, sůl do kůže musíme vetřít. Poté lehce poprášíme hladkou moukou. Na pánev nalijeme olej, dáme kousek másla a vložíme rybu kůží dolů, aby se krásně opekla. Uvařené brambory nasypeme do mísy, rozmačkáme a přidáme osmaženou cibulku a máslo. V hrnci, kde jsme smažili cibuli si připravíme omáčku ze smetany a nivy. Nivu nakrájíme na kostky, dáme do hrnce, opepříme a přidáme smetanu. Necháme provařit a rozpustit sýr. Na pánev, na které jsme připravovali candáta si do výpeku dáme fazolky. Osolíme je, opepříme a budeme prohřívat. Po prohřátí můžeme servírovat. K rybě přiložte kousek citrónu. Dobrou chuť!
Barbora Šumná

28. 03. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře