Ingredience:
- filét z candáta
- cibuli
- zelené fazolky
- niva
- citron
- máslo
- mouka
- sůl
- bílý pepř
- smetana na vaření
- vařené brambory
Kůži ryby jemně nařízneme, aby se nám ryba nezkroutila. Poté opepříme bílým pepřem. Filét osolíme, sůl do kůže musíme vetřít. Poté lehce poprášíme hladkou moukou. Na pánev nalijeme olej, dáme kousek másla a vložíme rybu kůží dolů, aby se krásně opekla. Uvařené brambory nasypeme do mísy, rozmačkáme a přidáme osmaženou cibulku a máslo. V hrnci, kde jsme smažili cibuli si připravíme omáčku ze smetany a nivy. Nivu nakrájíme na kostky, dáme do hrnce, opepříme a přidáme smetanu. Necháme provařit a rozpustit sýr. Na pánev, na které jsme připravovali candáta si do výpeku dáme fazolky. Osolíme je, opepříme a budeme prohřívat. Po prohřátí můžeme servírovat. K rybě přiložte kousek citrónu. Dobrou chuť!