Česnek v naší kuchyni

Česnek patří neodmyslitelně do naší kuchyně. Řada jídel by bez něj nebyla to "ono". Navíc je velmi prospěšný pro naše zdraví. Má totiž vliv na naše imunitní buňky, které se díky němu rychleji dělí. Má zejména protibakteriální účinky a po staletí se využívá jako lék proti rýmě, při zánětu krku, kašli a dýchacích potížích. Napomáhá vykašlávání. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Podporuje volný průtok krve. Snižuje vysoký krevní tlak. Snižuje hladinu cukru v krvi. Má vysoký obsah vitamínu A, B1, B2 a C.

A jak bychom ho měli užívat ?

Aspoň jeden stroužek denně.  Používá sa v kloktadlech a čajích. Při bolestech kloubů se nanáší přímo na kůži. Česnekový olej nanesený na kousek vaty a vložený do ucha je starý lék proti zánětu.

přidejte na:
Ajaja

23. 05. 2010


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Obsahuje stejně jako cibule fytoncidy,podporující obranyschopnost organismu. Snad jsem to y napsala správně, již si nevzpomenu jaké tam je. Hlavně vím co to znamená.

25. 05. 2010, 01:15

Ajaja
Tak aby to bylo úplné - taky funguje proti upírům :-))))

Ajaja 25. 05. 2010, 18:51

Chybějící obrázek
A ten odér, co doprovází konzumenta!

26. 05. 2010, 01:17

Ajaja
Inu není nad to, nabídnout česnekové pohoštění, pak to bude oběma šumafuk:-))

Ajaja 26. 05. 2010, 18:59