Chcete posílit imunitu? Dejte šanci klíčkům!

Býváte v průběhu zimy nemocní? Nebo jen hledáte způsob, jak svou imunitu udržet aktivní? Máme pro vás zajímavou, lahodnou a finančně nenáročnou variantu – klíčky. Ty jsou sice na první pohled nenápadné a v porovnání s drahými doplňky stravy nedůvěryhodné, pravda je však taková, že mají neuvěřitelně velkou sílu pro náš imunitní systém.

PROČ JSOU KLÍČKY PROSPĚŠNÉ PRO IMUNITNÍ SYSTÉM?Chcete posílit imunitu? Dejte šanci klíčkům!

Klíčky obsahují minerály jako železo, draslík, hořčík, selen, vápník nebo zinek. Kromě toho jsou bohaté na antioxidanty a jsou zdrojem vitaminu C. Výhonky navíc obsahují chlorofyl, který tělo účinně detoxikuje. Jejich pravidelná konzumace má i regenerativní účinky (hlavně v oblasti metabolismu). A víte, co je nejlepší? Už po dvou hodinách klíčení se v semínku zvyšuje obsah těchto vitaminů o 50-200 %.

Jak nechat semínka naklíčit:

  • V prvé řadě je důležité, abyste si semínka koupili v obchodech se zdravou výživou. Ty, které jsou v zahradnictví jsou totiž určené pouze pro výsadbu do země.Chcete posílit imunitu? Dejte šanci klíčkům!

  • Nakoupená semínka omyjte vodou a poté je položte na navlhčenou vatu. Poté už stačí dát semínka pouze k oknu a počkat pár dní. Nezapomínejte však na to, že by měly být vždy ve vlhku, nikoliv však utopená ve vodě. V takovém případě by totiž shnily. 

V domácím prostředí můžete nechat naklíčit čočku, fazole, cizrnu, slunečnici a mnoho dalších luštěnin nebo obilovin. Každé semínko se však klíčí trochu jinak, a proto je důležité si první přečíst přesný postup. 

Jak dlouho klíčí jednotlivá semínka:

  • Čočka 3-5 dníChcete posílit imunitu? Dejte šanci klíčkům!

  • Ředkvička 7 dní

  • Mungo 4-5 dní

  • Řeřicha 4-5 dní

  • Cizrna 2-3 dny

  • Hrách 2-3 dny

Klíčky i výhonky jsou lahodné samy o sobě. Navíc jsou pro tělo mnohem lépe stravitelné a nevytvářejí nepříjemné nadýmání. Skvělé jsou ale i v salátech, polévkách nebo omáčkách.

přidejte na:
Šéfredaktor

16. 11. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Vipada to hezky

Dan 11. 12. 2020, 01:04