Chcete si dopřát čerstvé ovoce a zeleninu? Víme, kam vyrazit!

Léto jednoznačně vybízí ke zvýšené konzumaci ovoce a zeleniny. Právě z toho důvodu jsme si pro vás připravili místa, kde najdete čerstvé a zaručeně české produkty. Uvidíte, že se tak celkem snadno dostanete ke kvalitnímu zdroji, který nutně nemusí stát moc peněz.

Zeleninu a ovoce můžete samozřejmě koupit v každém běžném obchodě. Bohužel ne vždy v té nejlepší kvalitě a s pěstováním v České republice. Obecně navíc platí, že lokálně pěstované ovoce a zelenina bývá kvalitnější, čerstvější a s nižším obsahem chemikálií. Chcete-li se proto stravovat co nejlépe, musíte trochu zabrouzdat po svém okolí a zkusit najít jednu z níže nabízených možností.Chcete si dopřát čerstvé ovoce a zeleninu? Víme, kam vyrazit!

FARMÁŘSKÉ TRHY

Farmářské trhy patří již mezi standard, který najdete v každém větším městě. Většinou na nich najdete farmáře nebo prodejce, kteří se živí pěstováním/výrobou lokálních produktů. Čas takových trhů bývá vždy stejný a koná se v pravidelných intervalech (většinou co dva týdny).

Základem každého správného farmářského trhu je pořadatel, který dbá na vysokou kvalitu nabízených produktů. Sami prodejci by měli být schopni každému zákazníkovi poskytnout dostatek informací o původu suroviny a jeho použití.

SAMOSBĚRChcete si dopřát čerstvé ovoce a zeleninu? Víme, kam vyrazit!

Někteří farmáři nabízí možnost přijít si stromky a další suroviny očesat sami. Díky tomu dostanete krásné kusy ovoce i zeleniny skoro zdarma. O víkendu tak můžete vzít celou rodinu a vyjet za sběratelským dobrodružství!

SBĚR NA VOLNÉM PROSTRANSTVÍ

Velice oblíbenou možností, jak si přijít k nějakému ovoci nebo zelenině, je sběr na volném prostranství. V České republice je celá řada volných stromů, které nikomu nepatří a vy si tak můžete velmi snadno přijít k čerstvé dobrotě za nulovou cenu. Pokud byste chtěli s takovým sběrem začít, vyzkoušejte web Na ovoce, kde se dozvíte o všech dostupných stromech připravených k očesání.

Neméně atraktivní volbou je i sběr v lese. Zde byste ale nikdy neměli zapomínat na to, že se v takovém prostředí musíte chovat potichu a s respektem k přírodě.

 

přidejte na:
Šéfredaktor

19. 08. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář