Máte rádi ryby? Pak vyzkoušejte tento jednoduchý recept.
Ingredience:
- losos
- sůl
- pepř
- česnek
- zakysaná smetana (plnotučná)
- kopr
- jarní cibulka
- francouzská hořčice
Lososa si rozdělíme na čtyři stejné porce, a připravíme si pekáček s pečícím papírem. Lososa z obou stran osolíme, opepříme, a vložíme do pekáče kůží dolů. Poté potřeme utřeným česnekem. Do misky si dáme plnotučnou zakysanou smetanu, přidáme nasekaný kopr, jarní cibulku a celou směs dochutíme francouzskou hořčicí. Pořádně promícháme a popřípadě dosolíme. Hotovou omáčkou lehce potřeme vrchní část ryby, a zbytek dáme vychladit do lednice. Rybu pečeme přibližně 10 - 12 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Jako přílohu si na olivovém oleji opečeme jarní cibulku, malinko osolíme a opepříme. Lososa podávejte na opečené cibulce s vychlazenou omáčkou. Dobrou chuť!