Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Losos s horčičnokoprovou omáčkou

Máte rádi ryby? Pak vyzkoušejte tento jednoduchý recept.

Ingredience:
  • losos
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • zakysaná smetana (plnotučná)
  • kopr
  • jarní cibulka
  • francouzská hořčice
Lososa si rozdělíme na čtyři stejné porce, a připravíme si pekáček s pečícím papírem. Lososa z obou stran osolíme, opepříme, a vložíme do pekáče kůží dolů. Poté potřeme utřeným česnekem. Do misky si dáme plnotučnou zakysanou smetanu, přidáme nasekaný kopr, jarní cibulku a celou směs dochutíme francouzskou hořčicí. Pořádně promícháme a popřípadě dosolíme. Hotovou omáčkou lehce potřeme vrchní část ryby, a zbytek dáme vychladit do lednice. Rybu pečeme přibližně 10 - 12 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Jako přílohu si na olivovém oleji opečeme jarní cibulku, malinko osolíme a opepříme. Lososa podávejte na opečené cibulce s vychlazenou omáčkou. Dobrou chuť!

Barbora Šumná

14. 08. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře