Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Losos s horčičnokoprovou omáčkou

Máte rádi ryby? Pak vyzkoušejte tento jednoduchý recept.

Ingredience:
  • losos
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • zakysaná smetana (plnotučná)
  • kopr
  • jarní cibulka
  • francouzská hořčice
Lososa si rozdělíme na čtyři stejné porce, a připravíme si pekáček s pečícím papírem. Lososa z obou stran osolíme, opepříme, a vložíme do pekáče kůží dolů. Poté potřeme utřeným česnekem. Do misky si dáme plnotučnou zakysanou smetanu, přidáme nasekaný kopr, jarní cibulku a celou směs dochutíme francouzskou hořčicí. Pořádně promícháme a popřípadě dosolíme. Hotovou omáčkou lehce potřeme vrchní část ryby, a zbytek dáme vychladit do lednice. Rybu pečeme přibližně 10 - 12 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Jako přílohu si na olivovém oleji opečeme jarní cibulku, malinko osolíme a opepříme. Lososa podávejte na opečené cibulce s vychlazenou omáčkou. Dobrou chuť!

Barbora Šumná

14. 08. 2013


Přidat komentář

Facebook komentáře