Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Chlieb náš každodenný

Chlieb je najdôležitejší ľudský pokrm, bez ktorého si ani nevieme predstaviť jedálny listok. V jednotlivých krajinách ho používajú v rôznej forme i v rozličnom množstve. Je to jediná potravina, ktorá sa nikdy nepreje. Obilninou dôležitou pre výrobu chleba je pšenica,raž,kukurica ale aj ovos. Ražny chlieb je o niečo kyslejší ako pšeničný, je chutný, má malý obsah kyseliny mliečnej a octovej a špecifické chuťové vlastnosti,  ktore umožňuju lepšie vylučovanie traviacích štiav. Poznáme viacej druhov chleba ako bielý, čierný-tmavý, celozrnný a v poslednej dobe množstvo ďalších druhov chleba. Chlieb je pre náš život nepostradatelny.

Jozef

02. 07. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
A je třeba si jej proto vážit, kupovat s rozmyslem, popř. věnovat potřebnou péči jeho přípravě a pečení.

04. 07. 2010, 06:28

Thumb
Plne s Vami súhlasím.

Súhlas 04. 07. 2010, 09:41

Facebook komentáře