Chlieb náš každodenný

Chlieb je najdôležitejší ľudský pokrm, bez ktorého si ani nevieme predstaviť jedálny listok. V jednotlivých krajinách ho používajú v rôznej forme i v rozličnom množstve. Je to jediná potravina, ktorá sa nikdy nepreje. Obilninou dôležitou pre výrobu chleba je pšenica,raž,kukurica ale aj ovos. Ražny chlieb je o niečo kyslejší ako pšeničný, je chutný, má malý obsah kyseliny mliečnej a octovej a špecifické chuťové vlastnosti,  ktore umožňuju lepšie vylučovanie traviacích štiav. Poznáme viacej druhov chleba ako bielý, čierný-tmavý, celozrnný a v poslednej dobe množstvo ďalších druhov chleba. Chlieb je pre náš život nepostradatelny.

přidejte na:
Chybí obrázek

02. 07. 2010


Další články

Přidat komentář
Chybí obrázek
A je třeba si jej proto vážit, kupovat s rozmyslem, popř. věnovat potřebnou péči jeho přípravě a pečení.

04. 07. 2010, 06:28

Chybí obrázek
Plne s Vami súhlasím.

Súhlas 04. 07. 2010, 09:41

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.